Повелете и денес на БИБЛИСКА ПРОПОВЕД од 18ч.

Повелете и денска од 18 but. во ХБЦ Радосна Вест на поука од Библијата!По повод месецот на реформацијата, Октомври, до крајот на овој месец за сите новодојдени БЕСПАТЕН примерок од книгата на Јан Амос Коменски.ЛАВИРИНТОТ НА СВЕТОТ И РАЈОТ НА СРЦЕТОПовеќе за неа дознајте ТУКА.

ОТВОРЕНА ХРИСТИЈАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА 12-15 АВГУСТ – х. МОЛИКА, ПЕЛИСТЕР

OPEN Christian KONFERENCIJA12-15 AVGUSTh. МОЛИКА - PELISTERPrijavuvanje just a few days. Слободни се уште 30 места по намалена цена од 2000 денари за 3 полни пансиона. Ќе има и групен превоз, за кој дополнително ќе бидете известени. Програма: - утринско проучување на книгата Послание до Римјаните - пастор Самуил Грозданов - слободно време за дружење, игри, прошетки во природа - вечерни теми ПО ИЗБОР: Финасиско менаџирање за христијани, Улогата на жените во црквата, Тинејџерска група и друго - обезбедена грижа за деца! СИТЕ СТЕ ДОБРЕДОЈДЕНИ. APPLY as soon as possible before COMPLETED NUMBER! Login via: - email - HERE - tel. - 075 59 11 77 и 070 25 46 47 SHARE THIS WITH YOUR FRIENDS!   … Read more

А КАДЕ ВИ Е МЕБЕЛОТ?

А КАДЕ ВИ Е МЕБЕЛОТ?

Забележана е една случка за неколку христијани кои патувале кон исток. Патем слушнале дека во едно село живее некој мудар и побожен човек, па решиле да го посетат. Кога го нашле, виделе дека стариот мудрец живеел во една сиромашна колиба, а во неа: маса, столче, стар шпорет и неколку ситници. Посетителите биле малку изненадени па еден од нив прашал: - "And where is your furniture?“ - „А каде е вашиот?“ - одговорил стариот мудрец. - „ Како каде, or, се разбира, дома! Секако нема да го влечкам со себе. Јас сум само на пропатување.“ - „И јас сум само на пропатување.“ - им објаснил стариот Божји човек. … Read more

Jesus on this day, BEFORE THE FIRST EASTER – Thursday

Thursday Day of deep emotion for Jesus. Farewell dinner with their students, celonokjna prayer in Getsemanija, betrayal of their, and maliciously set a hearing before Sinedrionot ... arrest, trial set ... Interestingly, Jesus celebrated the Passover with his disciples, not with his family. You know why: they were family. When a person has emotional difficulties, the best place for him among brothers sisters in faith is. I regret that many do not practice it. I regret that the vast majority of Christians today are canceled classes of common prayer and the benefits of family fellowship in the church. Sure, You are the biggest losers, who shunned these gatherings and prayers. Do not share their spiritual needs with family, so you do not have support with prayers for your animals needs. Waste, surely. And not all the same before God. Understood, losers and we are coming into a modest number, because sometimes we feel like orphans or homeless people who have … Read more