Заедничко гледање на филмот “Бен Хур”

Оваа среда, 31.08.2016 година, е организирано заедничко гледање на новото издание од филмот "Бен Хур" во киното во Cineplexx во Сити Мол. Доколку сте заинтересирани заедно да ја гледаме проекцијата на овој филм, збирното место е во 19:00 пред киното во Сити Мол. Повелете! Напомена: Библискиот час нема да се одржи.

ПРЕМИЕРА – Македонскиот документарец „КРСТОТ“

Премиера на македонскиот документарец „КРСТОТ“. Овој ВЕЛИКИ ПЕТОК, 19 чaсот, ХБЦ Радосна Вест. Бесплатен луксузен примерок од Новиот Завет со кожен повез за секој присутен. ПОВЕЛЕТЕ! Влезот е слободен. За поточна локација кликнете ТУКА.

Повелете и денес на БИБЛИСКА ПРОПОВЕД од 18ч.

Повелете и денска од 18 ч. во ХБЦ Радосна Вест на поука од Библијата!По повод месецот на реформацијата, Октомври, до крајот на овој месец за сите новодојдени БЕСПАТЕН примерок од книгата на Јан Амос Коменски.ЛАВИРИНТОТ НА СВЕТОТ И РАЈОТ НА СРЦЕТОПовеќе за неа дознајте ТУКА.

ОТВОРЕНА ХРИСТИЈАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА 12-15 АВГУСТ – х. МОЛИКА, ПЕЛИСТЕР

ОТВОРЕНА ХРИСТИЈАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА12-15 АВГУСТх. МОЛИКА - ПЕЛИСТЕРПријавување уште само неколку дена. Слободни се уште 30 места по намалена цена од 2000 денари за 3 полни пансиона. Ќе има и групен превоз, за кој дополнително ќе бидете известени. Програма: - утринско проучување на книгата Послание до Римјаните - пастор Самуил Грозданов - слободно време за дружење, игри, прошетки во природа - вечерни теми ПО ИЗБОР: Финасиско менаџирање за христијани, Улогата на жените во црквата, Тинејџерска група и друго - обезбедена грижа за деца! СИТЕ СТЕ ДОБРЕДОЈДЕНИ. ПРИЈАВЕТЕ СЕ ШТО ПОБРЗО ПРЕД ДА СЕ ПОПОЛНИ БРОЈОТ! Пријавување преку: - email - ТУКА - тел. - 075 59 11 77 и 070 25 46 47 СПОДЕЛЕТЕ ГО ОВА СО ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ!   ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

А КАДЕ ВИ Е МЕБЕЛОТ?

Забележана е една случка за неколку христијани кои патувале кон исток. Патем слушнале дека во едно село живее некој мудар и побожен човек, па решиле да го посетат. Кога го нашле, виделе дека стариот мудрец живеел во една сиромашна колиба, а во неа: маса, столче, стар шпорет и неколку ситници. Посетителите биле малку изненадени па еден од нив прашал: - „А каде ви е мебелот?“ - „А каде е вашиот?“ - одговорил стариот мудрец. - „ Како каде, па, се разбира, дома! Секако нема да го влечкам со себе. Јас сум само на пропатување.“ - „И јас сум само на пропатување.“ - им објаснил стариот Божји човек. ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ